pondělí 12. listopadu 2007

Super vikend- Mai Chai




Tak bohuzel povodne jsou ve strednim Vietnamu stale. Mame informace od kamarada, ktery musel z hotelu vyplavat, aby se dostal na nadrazi. Na lodi bylo misto jen pro jeho zavazadlo.Do oblasti se dovazi ryze a nejake instantni polevky pro lidi, kteri se nemohou dostat ze svych domovu. Musim rict, ze ja bych o tom skoro nevedela. Nekdy mrknu na anglicky psane zpravy tak aspon nejake obecne info ale jinak jak uz jsme rikala predtim v Hanoi je zivot zcela jiny..lidi tady jsou pysni,ze jsou z prave z Hanoie a tom co je "venku" o tom se moc nevi.VYjimkou je dnes vecer, kdy se vi, ze i tu na sever zavita monsun.Podle predpovedi ale nic velkeho.

Ja jsem s Brittou vyjela na private tour(jinak to ani nebylo mozne)do oblasti, kde ziji puvodni obyvatele patrici k jedne ze 54 mensin zijicicih ve Vietnamu. Jmenuji se White Thai.Uzili jsme si klidu venkova a prijemnych lidi.Pouzila jsem tech par frazi co umim...a bylo to skvely..fotky mluvi za vse.Uzili jsme si bananoveho vina a tradicniho tance.

Vecer jsme zapusobili ceskou polkou a byly jsme pozvani na Karaoke. Takze konecne jsme se obe dockali. Kvalita naseho zpevu horsi nez obvykle, ve srovnani s Vietnamci o nekolik trid niz (oni zpivaji opravdu vyborne, karaoke zarizeni ma totiz kazdej doma).Vzhledem k priemerene hladine kukuricoveho vina v krvi nam to ale nevadilo:)Prespali jsme v jednom z techto domecku na nozickach takze o zazitky nebyla nouze.
Posilam vam trochu slunicka:)

Žádné komentáře: