sobota 15. prosince 2007

Dobrodruzo zvane -FANSIPAN



Fansipan je nazev nejvyssi hory Indociny lezici na severu Vietnamu. Zaroven se nachazi zhruba 9km od mesta Sapa. Tento region je znam predevsim tim,ze je obyvan hned nekolika narodnostnimi mensinami. Navic je v poslednich letech plnne otevren turistum a tim padem je jednou z nejvyhledavanejsich turistickych destinaci na severu Vietnamu.
Ja, Dave a Rada jsme se rozhodli se sem vydat na tyden o okusit turistiku po vietnamsku.
PO prijezdu a neuveritlene zime s mlhou, ktera nas pronasledovala i na hotelovy pokoj jsme doufali,ze to je jen pocatecni hloupy vtip. Brali jsme to jako vhodnou aklimatizaci.
Vsichni jsme se tesili na setkani s obyvateli v tradicnich krojich. Pri prijezdu k hotelu jsme videli z auta nekoli zen nastoupenych pred hotelem s ruznym druhem zbozi a v krasnych barevnych tradicnich odevech.
S uzasem jsme vykrikli:"Jeee minority" Pak se otevreli dvere ty stejne osoby na nas spustily anglicky. Hello, how are,you! Where are you from? What is your name? a zavrsili to Buy from me (kup si ode mne)!
Celkem tri dny jsme stravili v prostredi bambusu vietnamskych hor pri ceste na Fansipan.Meli jsme nadherne pocasi,skvele vyhledy a zazitky.Nas dvacetilety pruvodce, ktery chodi tuto cestu jednou tydne byl cipera. Veta GO NOW! se ozyvala pri kazde prilezitosti, kdy jsme si chteli odpocinout.Jeho tempo bylo brutlani,nemeli jsme cas se divat kolem. Jen tezko jsme mu vysvetlovali ze zatimco on funguje na cigaretovy pohon, my potrebujeme casto pit.Teren byl hodne prudky a nektere useky hodne narocne..dali jsme si poradne do tela. Fakt,ze nam zapomnel vzit jeden stan a tak jsme se tisnili 3 ve stanu pro dva zpusobil,ze krome dalsich zazitku jsme si po navratu do Sapy doprali jeden den volna:)Posledni den jsme sli jeste na jednu delsi vychazku do mistnich vesnic a trada nocnim vlakem zase do Hanoie...

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

jeeee, proste nadhera! kde budes travit Vanoce?

Tigran řekl(a)...

Evka, uz sa treba vratit:)aj ked fotky su uzasne. papa a drz sa. Tiger

SIMCA řekl(a)...

Ahoj Evco!!!
Hezke vanoce a ztastny novy rok o 12 hodin drive nez ja!!!
tesim se na pivo a kreativni akcni atmosferu v olomouci

SIMCA