neděle 26. srpna 2007

Kambodza

Pozdrav z tropicke Kambodzi
Uz jsem tu dvanacty den a mam peknou radku zazitku. Predne je treba rict,ze jsem moc rada,ze tady muzu byt a zaroven ze tady nemusim byt sama. Jsou tu totiz dalsi ctyri Evropani na dalsich projektech GLEN. Diky nim mame kde bydlet,vime co mame navstivit, jak se mame chovat,kolik muzeme na trznici usmlouvat apod., protoze ti jsou tu uz jako doma.Tim my myslim ja a muj tandem partner Bastian. Tuto zastavka mame oba jako dovolenou na ceste do Hanoie, kde 10.9. zacne i nas projekt.
Kambodza je uzasna zeme plna kontrastu. Nase navsteva zacala jak jinak nez priletem na letiste. Turisticke vizum se vyrizuje az zde a je to procedura ktera stoji za popsani.Na jedne strane dlouheho pultiku vyplnite formular a prilozite fotku..pote nasleduje rada asi 8lidi v uniformach,kterym couhaji jen hlavy a bude presmerovani na konec teto rady, kde jeden clovek stoji a kasiruje.Kazdy z predeslych 8 do pasu neco vlozil,podepsal pricvakl apod.tak ze na konci je vizum hotove staci jej jen zaplatit. Pokud nebudete mit u sebe fotku tak zadny strach. Zaplatite pouze o dolar navic muzete jit.
Po vychodu z letiste na vas temer vrhnou ridici motorek a tuk tuku. Brzy jsme pochopila ze smlouvani je samozrejmosti stejne tak jako jit se projit je naprosty nesmysl. Pesi zona se v Khmerskem slovniku urcite nevyskytuje.Doprava je na prvni pohled hodne divota ale ma nejaka psana i nepsana podle kterych tento chaos motorek a aut funguje takze nehodu jsme zadnou nevidela. Jezdit v tuk tuku jako v kocare je super zazitek a jeste lepsi je to s rouskou na papuli, protoze ve zmeti dalsich tisicu ucastniku provozu je to pro plice narocny vylet...

Žádné komentáře: