pondělí 10. září 2007

HOI AN


Nejlepsi misto, ktere jsme po ceste na sever navstivili. Male mestecko s prijemnou atmosferou, srarymi domecky, plazemi a moc milimi lidmi. Turistu tu neni zatim prilis a tak jsou lide stale jeste nekdy prekvapeni, kdyz vidi cizince. Zaroven je to misto zname pro prodej hedvabi a zaroven nepreberneho mnozstvi obchudku se svadlenami, kde vam jsou schopni do par hodin usit cokoli. Jsou na kazdem rohu takze je opavdu tezke odolat. I my jsme si nechali neco usit. Ja jsme si navic koupila dostatek latky na usiti tradicniho vietnamskeho satu:) Uz se na nej tesim. Cesti jsme o tretinu usmlouvala, ale i presto si nejsem jista jestli me nenatahli. V pruvodci jsme si precetli, jak se pozna prave hedvabi od tzv. vietnamskeho s pridavky nejakych umelin. Kousek jsme zkouseli zapalit ale stejne jsme si podle reakce nebyli moc jisti...tady si vlastne clovek nemuze byt nicim jisty..heslo same same but different sedi!

Vyzkouseli jsme pravou vietnamskou kuchyni o trech chodech a bylo to vynikajici. Oblibenym predkrmem jsou spring rolls tzn. treba zelenina s nudlemi balena v ryzovem papire nebo kousek hoveziho v ryzovem papire apod. Pak jsme meli rybu v super pomerancove omacce, dynovou polevku a jako desert se vetsinou podava cerstve ovoce. Ryze, sojova omacka a chilli je samozrejmosti:)
Je to take supr misto na pujceni kola a projizdku po okoli obzvlaste vylet na mistni plaz bez turistu jsme si uzila. Koupila jsme si tam sezamovou sladkustu a byla jsme spokojena.

V okoli se da vyjet na My son, co je pozustatek chramu z doby, kdy zde byli Chamove (nejsem si jista jestli tohle je spravny preklad). Byl to fajn vylet ale zacali jsme si malicko stezovat, proce jsou vsechny vyletu v dobu, kdy je venku temer nesnesitelne:) Pote jsme jeli na ostrov, kde je mozno videt, jak lide vyrezavaji do dreva a dalsi jine rucni prace. Moc zajimave videt, jak veci, ktere bezne uzivame asi vznikaji. Bylo tam moc moc krasnych veci.
Dejte mi prosim zpetnou vazbu, co se pocteni tyce...jestli vam tam neco chybi nebo cokoli..Diky

Žádné komentáře: