úterý 11. září 2007

Konecna

Wow, takze po trech tydnech cestovani jsme dorazili do Hanoie, kde stravime alespon dalsi tri mesice. Mezitim jsme urazili zhruba 2 200km, vystridali nekolik hostelu, potkali mraky zajimavych lidi a hlavne jsme nabyli plno dojmu. Samotna cesta ze Ho CHI Minh City do Hanoie je 17ookm. Vlakem se to da urazit za 3o hodin a 3oUSD(630KC). Autobus by byl jeste levnejsi. KOlik dalsich USD jsme utratili radeji nepocitam. Na ceske pomery je tu levno. Vecere v dobre restauraci vyjde kolem 60Kc. Dvouluzkovy pekny pokoj s vetrakem stoji 160Kc na noc.
Opet jsme dojeli brzo a opet nam bylo slibeno,ze na misto urceni nas nekdo doveze zdarma. tak se nestalo a zaplatili tak jako jeste nikdy, protoze jsme byli po noci v autobuse prilis unaveni na to abychom smlouvali.
Jsme ubytovani spolu s dalsimi dobrovolnici v domu organizace Solidarites Jeunesses Vietnam . Kazdy den dekujeme za skvely kontakt na slecnu Phuc, ktera nam poskytla strechu nad hlavou a navic dala moznost byt mezi lidmi. Vietnamsti dobrovolnici nas casto navstevuji. Jsou radi, ze si mohou s nekym popovidat anglicky a tim se procvicuji. Odkaz na tuto organizaci najdete vpravo.
Podle toho, co jsme s Hanoie zatim videla je to zcela odlisne mesto nez moderni Ho Chi Minh. Architektura je opravdu stara kolonialni, jak rika pruvodce. Akorat ta doprava. Modre nebe tady asi neuvidime. Silnice jsou tu pomerne siroke okupovane neprebernym mnozstvim motorek. prejit cestu je opravdu umeni. Prechody pro chodce tu jsou, ale maji spis estetickou funkci.

Žádné komentáře: